IBM Flex System x240

Belangrijkste kenmerken

De IBM Flex System x240 compute node, een onderdeel van het IBM PureFlex System, voorziet in de eisen door het leveren van virtualisatie, uitstekende prestaties en I/O-schaalmogelijkheden voor een brede reeks workloads. Het Flex System x240 is verkrijgbaar op uw PureFlex System of IBM Flex System.

Haal het beste uit uw compute-omgeving

De Flex System x240 compute node levert optimale prestaties – tot 50 procent betere prestaties ten opzichte van servers van de vorige generatie.1 Dit biedt bedrijven de mogelijkheid het beste uit hun compute-omgeving te halen voor een brede reeks workloads. Opties zoals geautomatiseerd energiebeheer met eigen sensoren geven u meer controle over het energieverbruik en de warmteafgifte door het systeem. Deze capaciteiten, in combinatie met een geheugencapaciteit van maximaal 768 gigabytes (GB) zijn ontwikkeld om u te helpen een optimaal rendement uit uw systemen te halen.

Producteigenschappen

Hardware overzicht

Eigenschap Voordelen
Grootste geheugencapaciteit – Tot 768 GB per server
Volledige processorondersteuning – Tot 130 W processor
De breedste ondersteuning van IO-technologieën in de industrie – Ethernet, fibre channel over Ethernet (FCoE), Internet small computer system interface (iSCSI), Infiniband
Transparant beheer met de IBM Flex System Manager
Processor 2/2, Intel® Xeon® E5-2600 v2 Series Processor
Level 2 (L2)-cache 256 kilobyte (KB) per core
Level 3 (L3)-cache 4 cores – 6 cores –15 megabyte (MB), 6 cores – 10 cores – 25 MB, 12 cores – 30 MB
Chipset Intel C600
Form factor Flex System standard node
Geheugen 24 double data rate-3 (DDR-3)/DDR3L LP, 768 GB max. met 32 GB load-reduced dual inline memory module (LRDIMM)
Interne storage 2 x hot-swap 2,5 in. (serial attached SCSI (SAS)/serial advanced technology attachment (SATA)/solid state drive (SSD))
Interne RAID LSI 2004, RAID -0/-1
Optionele ServeRAID M5115/RAID-0, -1, -5, -6, -10, -50 met LSI (Large Scale Integration) SAS2208-controller
Interne Universal Serial Bus (USB) 2 x standaard USB Flash Key +
1 x vanaf de voorkant te openen USB
Ethernet IBM Virtual Fabric 2 x 10 gigabit Ethernet (GbE) lights out management (LOM)
Chassis-ondersteuning Flex System Enterprise Chassis
I/O uitbreiding 2 x Mezzanine-kaarten (x16 + x8 peripheral component interconnect Express (PCIe) 3.0)
1 x PCIe Expansion Node Connector (x16 PCI Express 3.0)
Energiebeheer AEM, Active Energy Management
Garantie Drie jaar op de door de klant vervangbare onderdelen (CRU) en beperkte garantie op locatie, met een 09:00:00 tot 17.00 volgende werkdag responstijd, service-upgrades zijn verkrijgbaar
Beheer Geïntegreerde beheermodule 2 (IMM2), RTMM-toetsenbord, video- en muis (KVM)-dongel
Besturingssysteem (OS) Microsoft® Windows® Server, SUSE, Red Hat Enterprise Linux®, VMware
Betrouwbaarheid, beschikbaarheid en servicemogelijkheden. Chassis redundant/hot-pluggable energie en koeling
Voorpaneel & field replaceable unit (FRU)/customer replaceable unit (CRU) light emitting diodes (LEDs)

Systemen

IBM levert een portefeuille aan systemen en opslag, gecombineerd met de tientallen jaren ervaring met het oplossen van werkelijke problemen bij bedrijven. Met x86-, POWER- en mainframesystemen, met disk-, tape- en netwerkopslagsytemen is IBM als geen ander in staat de juiste combinatie van systemen te bieden.

Opslag

Efficiënte opslag is belangrijker dan ooit. In veel gevallen is de benuttingsgraad van disks slechts 20% — terwijl de hoeveelheid gegevens die u moet opslaan, explosief toeneemt. IBM Storage kan u helpen.

Netwerkfuncties

Het slimmere datacenter met een betere rendabiliteit van de IT kan worden gerealiseerd door servers en opslag te koppelen aan een ultrasnelle, intelligente netwerkstructuur die slimmer, sneller, groener en opener is. En die bovendien eenvoudiger is in het beheer. IBM gaat bij de implementatie van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van platte, geconvergeerde datacenternetwerken op een open manier te werk en baseert zich daarbij op standaarden.

Software

De complete Systems Software-oplossingen van IBM dragen bij aan de centralisatie, stroomlijning en automatisering van uw fysieke en virtuele infrastructuur, zodat u uw workloads kunt optimaliseren en beter in staat bent IT-services te verlenen die zijn afgestemd op uw bedrijfsdoelstellingen. We laten u graag zien op welke manier de geavanceerde functies in de IBM-hardware en -besturingssystemen effectiever kunnen worden gebruikt met behulp van IBM Systems Software, zodat u de volledige meerwaarde van IBM Smarter Computing kunt realiseren.

Geïntegreerde oplossingen

Het is de realiteit dat u een IT-infrastructuur nodig hebt die is ontworpen voor gegevens, die is afgestemd op de taak en die wordt beheerd als een cloud. Zijn uw IT-medewerkers het grootste deel van hun tijd bezig met het beheren van de IT? Dan houden ze weinig tijd over voor het stimuleren van de innovatie. Uw infrastructuur moet in staat zijn u vooruit te helpen in de markt. Hij moet u innovatiever, concurrerender en succesvoller maken.

Systeem-gerelateerde services

IBM verleent een volledige reeks systeem-gerelateerde services. Dat zijn services die u helpen bij het ontwerpen, ontwikkelen, integreren, optimaliseren, valideren en implementeren van complete oplossingen die On Demand Business ondersteunen.