IBM BladeCenter S verslaat de concurrentie

Concurrentievoordelen - met IBM bespaart u meer


Tab navigatie

Vergelijking van bladeservers. Bekijk de voordelen van IBM BladeCenter in vergelijking met bladeservers van concurrenten.

Kan uw systeem op tegen IBM BladeCenter?


  IBM Dell HP Cisco
Flexibiliteit van chassis Ja
BladeCenter® S,
BladeCenter E,
BladeCenter H,
BladeCenter HT
 
PowerEdge M1000e BladeSystem c3000,
BladeSystem c7000,
Carrier-Grade
UCS 5108 Blade Server Chassis
Flexibiliteit van bladeserver Ja
Bladeservers, eX5-innovaties en vooraf geïntegreerde systemen om uw bedrijf slimmer te laten werken.
Bladeservers Bladeservers Alleen x86-bladeservers; vooraf geïntegreerde virtualisatieoplossing
Flexibele opslag Ja
Extern: NAS, FC SAN, iSCSI SAN, SAS SAN

Intern: Solid-state, flash, SAS, SATA[3]
Geen SAS-connectiviteit Geen ingebouwde
SAN-oplossing
Ondersteunt alleen FCoE en iSCSI.
Beschikbaarheid Ja
Blades en chassis ontworpen zonder single-point-of-failure
Vele single-points-of-failure Vele single-points-of-failure Vele single-points-of-failure
Predictive Failure Analysis (PFA) Ja
IBM bewaakt alle vitale systeemcomponenten ten behoeve van maximale beschikbaarheid
Beperkte PFA Beperkte PFA Zeer beperkte PFA
Light Path-diagnose Ja
Op de voorkant van elke bladeserver — en op het chassis zelf — bevindt zich een LED die mogelijke storingen van componenten aangeeft.
Geen equivalent van Light Path op de blades Geen equivalent van Light Path op de blades Geen Light Path op de blades
First Failure Data Capture Ja
Stelt gedetailleerde eventlogboeken samen via de BladeCenter AMM en vereenvoudigt op die manier de probleembepaling
Geen vergelijkbare technologie Geen vergelijkbare technologie Beperkt beschikbaar
Voeding en koeling Ja
Superieur ontwerp van de hardware, zeer efficiënte voeding en baanbrekende koelingstechnologie
Minder slim ontwerp van de hardware en minder baanbrekende koelings- en voedings-technologie Minder slim ontwerp van de hardware en minder baanbrekende koelings- en voedings- technologie Minder slim ontwerp van de hardware en minder baanbrekende koelings- en voedings- technologie
Flexibiliteit met 10Gb Ethernet Ja
Een ruime keus aan 10Gb Ethernet-switchmodules van BNT, Brocade, Cisco en IBM
Slechts één 10Gb-optie Eigen 10Gb-opties Geen geïntegreerde switches beschikbaar
Geconvergeerde netwerken Ja
IBM levert als eerste een FCoE-geschikte 10GbE-bladeswitch voor geconvergeerde gegevens- en opslagnetwerken binnen het chassis. Dit zorgt voor maximale consolidatie.
Oplossing biedt in totaal 22% minder bandbreedte, en 50% minder bandbreedte voor Fibre Channel[7] Oplossing biedt in totaal 50% minder bandbreedte[6] Geen geïntegreerde FCoE-switches beschikbaar
Virtual Fabric Ja
Virtual Fabric voor IBM BladeCenter
Geen vergelijkbare technologie Virtual Connect Flex-10 Virtual Interface Card (Palo)
Software voor I/O-beheer Ja
BladeCenter Open Fabric Manager vereenvoudigt het blade- en SAN/LAN-beheer door gebruik te maken van standaard switches en enkele login voor 256 chassis en maximaal 3584 blades
FlexAddress biedt beperkte functionaliteit HP Virtual Connect maakt gebruik van eigen switches Cisco biedt vergelijkbare functionaliteit, maar alleen in combinatie met de eigen switches van Cisco

Flexibiliteit van chassis

IBM

Uw bedrijf is niet generiek. IBM® begrijpt maar al te goed dat één oplossing nooit voor iedereen geldt. Onze concurrenten moeten daar nog achter komen...

Met de reeks BladeCenter®-chassis van IBM kunt u het fundament van uw IT vormgeven. Alle chassis kunnen worden aangepast aan de vele verschillende toepassingen, omgevingen en performancevereisten waarvan in uw bedrijf sprake is. In tegenstelling tot andere leveranciers, die slechts een beperkt aantal chassis en opties aanbieden, bestaat het BladeCenter-platform uit maar liefst vier chassis, zodat u altijd het juiste formaat, type en performanceniveau kunt kiezen. Met een BladeCenter-oplossing kunnen de meest servers en switches soepel naar een ander chassis worden verplaatst. Dit biedt u een ongekende flexibiliteit bij de implementatie. En omdat een BladeCenter H- of E-chassis maar liefst veertien blades ondersteunt (terwijl dat er bij sommige concurrenten maar acht of tien zijn), hebt u met BladeCenter dus minder chassis, switches en kabels nodig[1]. Bovendien is BladeCenter S zodanig ontworpen dat hij zich in het datacenter net zozeer thuisvoelt als in het front-office. Hij past onder een bureau (met de Office Enablement Kit), is zeer stil en kan rechtstreeks op het stopcontact worden aangesloten.

HP

HP levert het c-Class- en het c-Class Carrier-Grade-chassis, maar die twee zijn niet compatibel met elkaar. HP gebruikt voor elk type chassis verschillende switches en blades, zodat de IT-afdeling meer onderdeelnummers en opties moet afhandelen. Bij IBM BladeCenter passen de meeste HS/LS/JS/PS/QS-bladeservers en -switchmodules die ooit door IBM op de markt zijn gebracht, probleemloos in elk BladeCenter-chassis dat IBM ooit heeft ontwikkeld, en dat gaat terug tot 2002[2].

Dell

Dell levert slechts één chassis, het PowerEdge M1000e-chassis. Dell houdt weinig rekening met kleine en middelgrote bedrijven. Voor klanten die geen extreme eisen stellen aan de I/O-performance, biedt IBM de keuze uit het BladeCenter S- en het E-chassis, eenvoudig te installeren oplossingen die weinig ruimte innemen en die gebruikmaken van lokale opslag. Del moet met zijn ene chassis proberen om zijn M1000e zo veel mogelijk op te dringen of om rek- of towerservers te verkopen.

Cisco

Niet alleen biedt Cisco weinig keuze, Cisco biedt met zijn ene chassis, het Cisco Unified Computing System (UCS) 5108 Blade Server Chassis, ook geen grotere blade-dichtheden aan. Bij IBM BladeCenter zijn de meeste chassis en componenten uitwisselbaar. Als een gebruiker ervoor kiest om over te stappen op een ander BladeCenter-chassis, kan hij de meeste interne componenten van het oude chassis meenemen naar het nieuwe – hetgeen extreme flexibiliteit oplevert. Bovendien is het niet nodig om bij overstap op een ander chassisplatform extra investeringen te doen. Met het ene chassis van Cisco is de gebruiker feitelijk gebonden aan één enkele configuratie. IBM BladeCenter biedt niet alleen méér keuze en méér flexibiliteit, maar ook een veel grotere dichtheid. Zo ondersteunt het BladeCenter H 9U-chassis bijvoorbeeld 14 bladeservers. Ter vergelijking: het Cisco 5108 6U-chassis ondersteunt er slechts 8.
Bij Cisco UCS zou u meer chassis moeten aanschaffen – en dus ook meer voedingseenheden, meer ventilatoren en meer fabric extender I/O-modules.


1 In een standaard 42U rekbehuizing passen maximaal 84 blades van IBM (168 sockets per rek, twee sockets per server) via zes IBM BladeCenter E-chassis van 7U die plaats bieden aan veertien bladeservers per stuk.
In een standaard 42U rekbehuizing passen slechts maximaal 64 blades van HP (128 sockets per rek, twee sockets per server) via vier HP BladeSystem c7000 Enclosures van 10U die plaats bieden aan zestien bladeservers per stuk.

Flexibiliteit van bladeserver

IBM

IBM begrijpt dat u een grote verscheidenheid aan applicaties hebt — maar dat u desondanks liever wilt overstappen op één efficiënte, gemakkelijk te beheren omgeving. Wij leveren blades met maximaal 4-sockets en met Intel Xeon- of IBM POWER®-processors, die uiteenlopende workloads ondersteunen op een brede scala aan besturingssystemen, zoals Microsoft Windows, meerdere Linux-distributies, IBM AIX®, IBM i en Solaris 10. Uit al deze mogelijkheden kunt u de servers kiezen die het beste bij uw workloads passen. Het is zelfs mogelijk om in een enkel chassis volkomen verschillende servers onder te brengen.

Daarnaast biedt IBM de volgende unieke eX5-innovaties waarmee u de kosten en complexiteit nog verder kunt verminderen, plus vooraf geïntegreerde systemen en oplossingen waarmee u een kortere time-to-value kunt realiseren.

HP

Als het op bladeoplossingen aankomt, blijft HP achter wat betreft keus en technologische innovatie. Zo levert IBM, met Virtual Fabric for IBM BladeCenter, bijvoorbeeld een hele reeks oplossingen voor I/O-virtualisatie en netwerkconvergentie op basis van de geavanceerde technologie van een breed ecosysteem van partners. Als een bepaalde klant wat betreft zijn switches heeft gekozen voor een andere leverancier, hoeft die bestaande hardware niet te worden vervangen. HP vereist dat er gebruik wordt gemaakt van Virtual Connect, de eigen oplossing van HP voor I/O-virtualisatie. Dit betekent dat klanten die wat betreft hun switches hebben gekozen voor een andere leverancier, hun hardware moeten vervangen.

Daar komt bij dat IBM innovatieve tools en oplossingen levert om de time-to-value van de klant te versnellen. IBM FastSetup is een gratis softwaretool waarmee de "hands-on" installatiewerkzaamheden voor serversetup kunnen worden teruggebracht van enkele dagen tot enkele minuten. Dit geldt met name voor grotere installaties. IBM SmartCloud Entry is een volledig geïntegreerde softwarestack waarmee een gevirtualiseerde omgeving kan worden omgezet in een cloud-omgeving. En ten slotte is er IBM BladeCenter Foundation for Cloud, een compleet virtualisatieplatform, ontworpen om gemakkelijk te worden opgeschaald naar een robuuste private cloud-oplossing. Daarvoor hoeft alleen de IBM SmartCloud Entry-software te worden geïnstalleerd.

Dell

Dell levert geen vergelijkbare innovaties op het gebied van blades, noch vooraf geïntegreerde aanbiedingen.

Cisco

Cisco UCS levert alleen x86-bladeservers. Met IBM BladeCenter kunt u daadwerkelijk de complexiteit van uw IT-operations terugdringen, het beheer vereenvoudigen en het energieverbruik verlagen, namelijk door uw x86-, IBM i-, IBM AIX- en Linux-workloads te consolideren in een enkele bladearchitectuur. En hoewel Cisco UCS onder de naam Vblock een vooraf geïntegreerd platform voor virtualisatie en cloud computing aanbiedt, levert IBM oplossingen voor cloud computing en virtualisatie die, naast geïntegreerd, ook volledig getest zijn: IBM BladeCenter Foundation for Cloud. IBM BladeCenter Foundation for Cloud vormt niet alleen een volledig geïntegreerd virtualisatieplatform, maar kan ook gemakkelijk worden uitgebreid tot een private cloud. Daarvoor hoeft alleen de IBM SmartCloud Entry-software te worden geïnstalleerd, en daarbij is het niet nodig om de geïnstalleerde infrastructuur te vervangen. Bij Cisco UCS Vblock is dit wél het geval.

 

Flexibele opslag

IBM

IBM begrijpt dat volstrekte betrouwbaarheid een voorwaarde is voor het bouwen van een grote bedrijfsinfrastructuur en/of een virtuele infrastructuur. Een overstap op gemeenschappelijke RAID-opslag kan de beschikbaarheid van uw gegevens en applicaties vergroten en kan het beheer eenvoudiger maken. Bovendien bieden opslagoplossingen van IBM meerdere niveaus van flexibiliteit voor het op een modulaire, niet-verstorende manier toevoegen van capaciteit. BladeCenter-producten bieden Direct Attach Storage (DAS), Network Attached Storage (NAS), alsmede FCoE, Fibre Channel (FC), SAS en iSCSI SAN-connectiviteit met een veelheid aan stationstypen en RAID-niveaus.

Hebben we het over lokale opslag, dan biedt IBM high-performance/high-availability geïntegreerde opslag:

Blades:

Chassis:

HP

HP levert geen overtuigende gemeenschappelijke SAN-oplossingen voor gebruik in het chassis. Bovendien ontbreekt het HP aan continuïteit tussen de opslagplatforms, waardoor er onnodig veel IT-resources vereist zijn.

Dell

Heeft Dell wel door wat de kracht is van blades? Volgens ons niet. Dell heeft een one-size-fits-all-mentaliteit. Dit gebrek aan visie is ook duidelijk als het gaat om opslagproducten die zich richten op compatibiliteit tussen rekservers. Bovendien levert Dell geen SAS-connectiviteit en bieden hun producten over de gehele linie een matige performance in vergelijking met IBM System Storage Disk Systems.

Cisco

Cisco ondersteunt alleen FCoE van het chassis naar de fabric interconnect.
Interne ondersteuning voor SAS-, SATA- en SSD-stations en een interne USB-sleuf

Beschikbaarheid

IBM

Het IBM BladeCenter-platform is ontworpen met het oog op maximale beschikbaarheid. IBM begrijpt dat resiliency cruciaal is bij het consolideren van meerdere workloads op een enkel chassis. Andere leveranciers hebben weliswaar hun mond vol van dit concept, maar IBM pakt het daadwerkelijk aan. Het ontwerp van BladeCenter staat garant voor een rotsvaste beschikbaarheid met tal van redundante functies, zodat u beter beschermd bent tegen die ene catastrofale storing die uw hele systeem plat legt. Met BladeCenter krijgt u:

Tools als Predictive Failure Analysis, Light Path Diagnostics en First Failure Data Capture werken zodanig samen dat u wordt gewaarschuwd voor problemen — nog vóórdat ze daadwerkelijk optreden. Als alles afhankelijk is van de IT, is dit de enige houding die werkt. Treedt er een probleem op, dan wordt dat door BladeCenter Open Fabric Manager automatisch gedetecteerd. Er wordt dan een reserveblade in stelling gebracht of het verkeer van de defecte switch of I/O-poort wordt omgeleid naar een switch of poort die wél werkt.

HP

Dell

Cisco

Geen beheer van opslag mogelijk met UCS
Besturingssystemen en applicaties kunnen niet worden geïmplementeerd met UCS Manager

Light Path Diagnostics

IBM

Light Path Diagnostics is een oplossing van IBM die middels LED's aangeeft welke onderdelen om aandacht vragen. Dit verhoogt de beschikbaarheid en de snelheid.

Deze revolutionaire technologie versnelt het reparatieproces en verkort de downtime. De componenten die onderhoud verlangen, worden immers duidelijk aangegeven — ook als de blade uit staat. Als u op een knop drukt, zorgt de batterij ervoor dat het probleem zichtbaar wordt. Deze functie van IBM vergroot de servicegeschiktheid aanzienlijk.

HP

Ondanks zijn naam biedt HP Insight Display weinig "inzicht" als er blades uit het chassis worden verwijderd. Er is geen batterij voor de LED's, zodat een defect onderdeel op een testbank niet zichtbaar wordt.

Dell

Dell levert alleen een inklapbaar LCD-scherm dat aan de voorkant wordt gemonteerd en dat elementaire, uitsluitend real-time informatie verschaft. Afzonderlijke Dell-blades hebben geen light-path-functie waarmee defecte componenten worden aangegeven.

Cisco

Momenteel biedt Cisco geen vergelijkbare technologie aan.

First Failure Data Capture

IBM

First Failure Data Capture stelt via de Advanced Management Module gedetailleerde eventlogboeken samen en vereenvoudigt op die manier de probleembepaling. Dit is vooral belangrijk als er een stortvloed van problemen optreedt omdat het ene probleem het andere uitlokt. Daarbij kunnen probleemlogboeken overschreven worden. Met First Failure Data Capture kunt u de oorspronkelijke gebeurtenis opsporen die de hoofdoorzaak van het probleem vormt. Vervolgens kunt u die hoofdoorzaak wegnemen.

HP

Momenteel biedt HP geen vergelijkbare technologie aan.

Dell

Momenteel biedt Dell geen vergelijkbare technologie aan.

Cisco

Cisco UCS-blades werken weliswaar met First Failute Data Capture, maar dit blijft tot op heden beperkt tot het instellen van "drempelwaarden" voor zulke zaken als geheugen- en QPI-fouten waarmee de gebruiker wordt gewaarschuwd. Dit is echter niet geautomatiseerd.

Flexibiliteit met 10 Gb Ethernet

IBM

IBM streeft voortdurend naar compatibiliteit en open standaarden. Daarom werkt IBM ook met een brede keus aan high-performance Ethernet-switchmodules van diverse toonaangevende leveranciers, zoals BNT, Brocade en Cisco. Mocht u al veel geïnvesteerd hebben in de switches van een bepaalde leverancier, dan betekent dit dus dat u daar gewoon mee kunt blijven werken wanneer u een BladeCenter-oplossing implementeert. En hebt u zich nog niet vastgelegd op één leverancier, dan behoudt u de flexibiliteit om verschillende switches naar behoefte te combineren.

BladeCenter biedt momenteel de volgende 10Gb Ethernet-switches aan:

Wij hebben switches van andere leveranciers vooraf getest en gecertificeerd.

HP

Met zijn eigen "HP-only"-producten biedt geen enkele keuze of flexibiliteit.

Dell

Dell levert alleen de PowerConnect M8024 10GbE Switch. Keuze uit één. Te weinig flexibiliteit.

Cisco

Cisco UCS biedt geen ondersteuning aan switches binnenin het chassis.

Software voor I/O-beheer

IBM

BladeCenter Open Fabric Manager maakt deel uit van een complete managementoplossing voor IBM BladeCenter-installaties. Het beheer van blades en van SAN/LAN wordt erdoor vereenvoudigd, inclusief virtuele I/O — dé manier om I/O-adressering en -failover te vereenvoudigen. BladeCenter Open Fabric Manager maakt het gemakkelijk om het maximale uit uw I/O te halen. Het pakket draait op de Advanced Management Module, dus u hebt een enkele interface voor zowel server- als SAN/LAN-beheer. Open Fabric Manager heeft functies die geschikt zijn voor organisaties van elke omvang, variërend van kleine bedrijfjes tot mondiaal opererende multinationals. Open Fabric Manager werkt met alle BladeCenter Ethernet-, Fibre Channel- en SAS-switches en -structuren — van BNT, Brocade, Cisco, IBM en QLogic. Met Open Fabric Manager kost het geen dagen of weken meer om servers, gegevens en opslag te implementeren, maar nog slechts luttele uren of minuten.

Fast Set-up werkt onafhankelijk van Open Fabric Manager

HP

Virtual Connect van HP biedt vergelijkbare functionaliteit, maar alleen in combinatie met de eigen switches van HP

Dell

FlexAddress van Dell biedt in vergelijking met IBM BladeCenter Open Fabric Manager slechts beperkte functionaliteit.

Cisco

Cisco biedt vergelijkbare functionaliteit, maar alleen in combinatie met de eigen switches van Cisco

 

Predictive Failure Analysis

IBM

ALLEEN IBM bewaakt alle vitale systeemcomponenten ten behoeve van maximale beschikbaarheid. IBM Predictive Failure Analysis verstuurt vooraf alerts van mogelijke hardwarestoringen in hoofdcomponenten. Daarmee wordt preventief optreden in gang gezet. IBM Light Path Diagnostics leidt de onderhoudsmonteur vervolgens rechtstreeks naar de defecte component, zodat die snel en vaak zonder downtime kan worden vervangen.

PFA IBM HP DELL Cisco
Blades:
HDD en SSD Ja Ja Ja Ja
Geheugen Ja Ja Ja Ja
CPU Ja Ja Nee* Nee
Voltage Regulator Module (VRM) Ja Nee* Nee* Nee
Chassis:
Ventilator Ja Nee* Nee* Nee
Voeding Ja Nee* Nee* Nee

*Deze componenten worden niet genoemd in de garantie-informatie voorafgaand aan storingen (pre-failure warranty support information) van HP**, Dell** of Cisco.

** Links bevinden zich buiten ibm.com

Voeding en koeling

IBM

BladeCenter is van de grond af aan ontworpen om het stroomverbruik en de daarmee gepaard gaande energiekosten drastisch te reduceren. De totale energiebesparing van BladeCenter ten opzichte van 1U servers en de bijbehorende randapparatuur kan oplopen tot wel 30-40%. Dit kan worden toegeschreven aan de goed geplande systeemarchitectuur waarin niet alleen zeer efficiënte voedingseenheden en ventilatoren zijn opgenomen, maar ook zuinige processors en geheugenmodules en een superslimme oplossing voor elektriciteitslevering.

Met IBM BladeCenter krijgt u:

HP

In tegenstelling tot HP heeft IBM nieuwe technieken ontwikkeld die het mogelijk maken dat IBM BladeCenter-blades minder warmte afgeven en dus ook minder koeling nodig hebben. Sterker nog: Edison Group, een onafhankelijk technisch analyse- en adviesbureau, heeft geconstateerd dat het koelen van de IBM BladeCenter E ongeveer 31% minder luchtstroom vraagt dan een gelijkwaardig geconfigureerd HP BladeSystem c7000.[5] Bovendien levert het BladeCenter-chassis een aanzienlijk betere performance-per-watt dan gelijkwaardige HP-systemen: maximaal 12% beter met IBM BladeCenter H en tot wel 22% beter met IBM BladeCenter E.

Dell

Hoewel Dell zegt dat het efficiënte tools voor energiebeheer levert, stelt de dynamische monitoring via Dell OpenManage IT Assistant een keiharde grens aan het stroomverbruik. IBM gebruikt het trendverloop om een maximum in te stellen, met IBM Systems Director Active Energy Manager. Active Energy Manager bewaakt het energieverbruik via IBM Systems Director, zelfs als het BladeCenter-systeem uitgeschakeld is. Bovendien werkt Active Energy Manager op IBM System x®-, BladeCenter-, iDataPlex™- en POWER-servers en wordt ook opslagapparatuur en apparatuur van andere leveranciers bewaakt met behulp van intelligente PDU's. Dell’s Power Manager werkt alleen met blades van Dell.

Cisco

Cisco’s UCS Manager biedt geen mogelijkheden voor monitoring van de voeding of temperatuur, en biedt ook geen mogelijkheden om het energieverbruik te beperken middels maximering.


4 Gebaseerd op het 80 PLUS Verification and Testing Report (PDF, 99KB) van september 2010, waarin het IBM BladeCenter H-chassis met voedingseenheden van 2980W de waardering "Platinum" kreeg voor energiezuinigheid. 80 PLUS is een certificeringsprogramma dat het gebruik van zeer efficiënte voedingseenheden (efficiency van meer dan 80% in de actieve werkstand) in technische toepassingen promoot.

5 Gebaseerd op een whitepaper van Edison Group (PDF, 1,9MB) van mei 2010

Geconvergeerde netwerken

IBM

De Brocade Converged 10GbE Switch Module is een van de beste geïntegreerde I/O-modules die op de markt zijn. Het compacte ontwerp bevat zowel Ethernet- als Fibre Channel-switching en biedt in totaal dertig poorten, waaronder acht externe 10Gb Ethernet CEE-poorten voor LAN-connectiviteit en acht externe 8Gb Fibre Channel-poorten voor opslag- en SAN-connectiviteit. Dankzij de hoge mate van integratie van deze module kunt u met één module voldoen aan al uw eisen ten aanzien van netwerk- en opslag-I/O.

HP

FlexFabric is een eigen oplossing van HP waarvoor de HP Virtual Connect Switch en een dure 10Gb infrastructuur buiten het chassis vereist zijn. De blade-oplossingen van HP zijn niet alleen rigide, de FCoE-producten van HP bieden ook slechts de helft van de bandbreedte[6] van de IBM Brocade Converged switch. Kortom: HP FCoE-oplossingen bieden geen keus, geen flexibiliteit en een veel lagere performance.

Dell

Net als de FCoE-switch van HP schiet de FCoE-switch van Dell tekort in performance. Vergeleken met de IBM Brocade Converged switch biedt de FCoE-switch van Dell in totaal 22% minder bandbreedte, en 50% minder bandbreedte voor Fibre Channel[7]

Cisco

Cisco UCS levert voor elk van de 8 bladeservers in het 5108 Blade Server Chassis slechts vier 10Gb Ethernet-poorten. Ook hier zijn er bij de Cisco UCS geen geïntegreerde FCoE-switches beschikbaar.
Veel klanten zijn blij met hun inmiddels stabiele SAN-implementatie en hebben weinig zin om die te wijzigen. Als ze UCS implementeren, worden ze echter gedwongen om een Cisco-versie van Fibre Channel over Ethernet (FCoE) te implementeren. Het is in een UCS-constructie niet mogelijk om Fibre Channel helemaal tot het niveau van de server te implementeren. Voor veel klanten is dit een probleem. Bij BladeCenter en System x hoeft de klant pas over te stappen op FCoE als hij daar zelf aan toe is. En is dat eenmaal het geval, dan ondersteunt IBM de FCoE-oplossingen van meerdere leveranciers, waaronder BNT, Brocade en Cisco — zodat de klant niet vastzit aan één bepaalde leverancier, maar volop keus houdt.


6 HP’s Flex-10 technologie met FCoE-oplossing biedt slechts vier 10Gb Ethernet uplinkpoorten (bidirectionele Ethernet-doorvoer van 80 Gb per seconde) en vier 8Gb Fibre Channel uplinkpoorten (bidirectionele Fibre Channel-doorvoer van 64 Gb per seconde), wat neerkomt op een totale doorvoer van 144 Gb per seconde. De IBM Brocade Converged switch biedt acht 10Gb Ethernet uplinkpoorten (bidirectionele Ethernet-doorvoer van 160 Gb per seconde) en vier 8Gb Fibre Channel uplinkpoorten (bidirectionele Fibre Channel-doorvoer van 128 Gb per seconde), voor een totale doorvoer van 288 Gb per seconde, wat neerkomt op een verdubbeling. http://h18004.www1.hp.com/products/blades/components/ethernet/10gb24/index.html (link bevindt zich buiten ibm.com)

7 De FCoE-oplossing van Dell biedt acht 10Gb Ethernet uplinkpoorten (bidirectionele Ethernet-doorvoer van 160 Gb per seconde) en vier 8Gb Fibre Channel uplinkpoorten (bidirectionele Fibre Channel-doorvoer van 64 Gb per seconde), wat neerkomt op een totale doorvoer van 244 Gb per seconde. De IBM Brocade Converged switch biedt acht 10Gb Ethernet uplinkpoorten (bidirectionele Ethernet-doorvoer van 160 Gb per seconde) en vier 8Gb Fibre Channel uplinkpoorten (bidirectionele Fibre Channel-doorvoer van 128 Gb per seconde), voor een totale doorvoer van 288 Gb per second, wat neerkomt op een verdubbeling van de Fibre Channel-doorvoer. http://www.dell.com/us/business/p/dell-m8428-k/pd(link bevindt zich buiten ibm.com)

Virtual Fabric voor IBM BladeCenter

IBM

Bij de implementatie van servervirtualisatietechnologie in een datacenter kost het grote moeite om voldoende I/O-bandbreedte beschikbaar te krijgen om aan de vraag van virtuele applicaties en services te voldoen. Virtual Fabric for IBM BladeCenter verlaagt de kosten van switches, bekabeling en adapters en maakt het geheel energiezuiniger. Tegelijkertijd biedt deze oplossing voor virtuele structuren u de mogelijkheid om de bandbreedte toe te wijzen en aan te passen op basis van de feitelijke behoefte. U krijgt de flexibiliteit om te upgraden naar hardware-iSCSI (of FCoE—statement of direction), zonder dat uw bestaande investering in switches en adapters in gevaar komt.

Virtual Fabric for IBM BladeCenter ondersteunt:

HP

Virtual Connect Flex-10 van HP biedt vergelijkbare functionaliteit. IBM ondersteunt nu echter óók vNIC2 dat overweg kan met Cisco Nexus 4001I, BNT en 10G Pass thru. In de toekomst kan het werken met Brocade FCoE-switch.

Dell

Dell biedt geen vergelijkbare technologie aan.

Cisco

Vergelijkbare technologie, maar IBM Virtual Fabric biedt meerdere switch-opties terwijl de oplossing van Cisco alleen met eigen switches werkt
Virtual Fabric met virtuele-interfacekaart en FEX-technologie.

Contact Lenovo

Lenovo neemt IBM x86 Systems over

Deze IBM x86 producten zijn nu producten van Lenovo, zowel in de Nederland als in andere landen. IBM blijft x86 gerelateerde informatie posten op ibm.com, totdat de migratie naar Lenovo is voltooid. Tijdens de transitie dienen verwijzingen naar IBM in verband met gemigreerde producten te worden gelezen als verwijzingen naar Lenovo.

LENOVO FOR THOSE WHO DO