Pametnije računalstvo sa Smarter Planetom

IBM zEnterprise EC12

Skalirana efikasnost. Operativna analitika.
Ultimativna sigurnost.


Tweet #zEC12

Na Smarter Planetu se informacijski usmjereni procesi eksplozivno šire. Za obradu velikih kolicina podataka potrebna vam je brza, sigurna i dostupna IT infrastruktura koja ce vam pomoci da:

IBM zEnterprise® EC12:
Siguran cloud za podatke koji omogucuje da tvrtke poboljšaju usluge za njihove korisnike
Mainframe racunala su uvijek bila vodeca platforma u IT djelatnosti za obradu transakcija, konsolidiranu i sigurnu obradu podataka i podršku za sve aplikacije neke velike tvrtke. Sa zEnterprise EC12 (zEC12), IBM proširuje mainframe platformu da bi pomogao velikim tvrtkama u preoblikovanju iskustava njihovih korisnika kroz informacijski usmjereno racunalstvo.


Webcast najave

Poslušajte diskusiju IBM voda i strucnjaka o sljedecoj zEnterprise generaciji

zEnterprise prednosti

Saznajte više o vrijednostima koje IBM zEnterprise EC12 nudi za vaše poslovanje

Najava za IBM zEnterprise EC12 i povezane ponude je oblikovana kao pomoc za zadovoljavanje zahtjeva informacijski usmjerenog IT-a s tri kljucne sposobnosti: skalirana efikasnost, operativna analitika i ultimativna sigurnost.

Skalirana efikasnost

S ukupno 50 posto više kapaciteta od prethodnika, možete konsolidirati tisuce distribuiranih sistema u jedan zEnterprise EC12 i dramaticno poboljšati cloud performanse.

Prednosti: smanjenje prostora, ušteda na troškovima za energiju i softver i povecanje efikasnosti IT osoblja.

Operativna analitika

IBM DB2 Analytics Accelerator (IDAA) koji izvodi analitiku na System z platformi nudi do 2000 puta brža vremena odgovora na upite. Pomocu integrirane analitike i novih, naprednih mogucnosti samoucenja o IBM zAware, možete lako otkriti nepravilnosti i sprijeciti prekide rada.

Prednosti: Ostvarite rezultate u stvarnom vremenu i donosite odluke bazirane na cinjenicama s kojima cete moci predvidjeti rezultate i smanjiti rizike. Osigurajte neprekidnu dostupnost i bolje razine usluga smanjenjem vremena za odredivanje problema i skupih prekida rada.

Ultimativna sigurnost

Sa kriptografijom visokih brzina integriranom na hardver otporan na napade, možete zaštititi vaše kriticne podatke i voditi poslovanje uz najvišu razinu integriteta i povjerenja.

Prednosti: Zaštita osjetljivih podataka koji miruju ili su u prolazu i smanjenje rizika od napada, sve je to kriticna sposobnost u vremenima Interneta i mobilnih transakcija.

Hardver

IBM daje mainframe tehnologiju svjetske klase, koja pomaže današnjim tvrtkama u brzom i fleksibilnom odgovoru na uvjete poslovanja. Od automatizacije do naprednih tehnologija virtualizacije i otvorenih industrijskih standarda, IBM mainframe racunala pomažu u isporuci konkurentnih prednosti tvrtkama koje doprinose i uspješne su na pametnijem planetu.

Operativni sistemi

IBM System z poslužitelji su podržani s mnogim operativnim sistemima, kao što su z/OS, z/VSE, z/TPF, Linux on System z i z/VM hypervisor.

Rješenja

IBM-ova tehnologija, rješenja i strucnost vam mogu pomoci u postizanju konkurentnosti zahvaljujuci boljem razumijevanju vaših korisnika. Naša System z rješenja kombiniraju temelje od IBM hardvera, softvera i meduopreme s fleksibilnim opcijama financiranja i otpreme, što vam sve pomaže da ostvarite i premašite ciljeve koje pred vas postavljaju zahtjevi današnjeg poslovanja. IBM vam može pomoci u razvoju pristupa koji su usmjereni na korisnika i u isporuci pravog rješenja i pravih proizvoda.

 • Novi IBM softver za zEC12

  Proucite preko 30 novih i poboljšanih zEnterprise softverskih proizvoda

 • Industrijska rješenja za zEnterprise

  Rješenja za zdravstvo, osiguranja, bankarstvo i državnu upravu. Saznajte više (US)

Clanci analiticara o zEC12

Clabby Analytics: "IBM zEnterprise EC12: Pregled tehnologije i strategije" (PDF, 403 KB)

Analiticar Joe Clabby gleda na novi IBM zEnterprise EC12 iz perspektive tehnologije, strategije i cijena.

ITIC: IBM zEnterprise EC12 poslužitelji daju takoreci bezgrešnu pouzdanost i sigurnost (PDF, 251 KB)

ITIC izvještava da zEC12 daje klijentima snagu obrada, performanse, pouzdanost i sigurnost koji su potrebni za najzahtjevnija radna opterecenja.

Dodatni clanci analiticara

Dogadaji i Webcastovi

U novostima

O cemu govore ISV-ovi

 • IBM zEnterprise EC12

  Pogledajte svjedocenja mnogih ISV-ova,
  o zEC12 prednostima

Više clanaka analiticara o zEC12

Ptak, Noel & ostali, "IBM-ovo zadnje glavno racunalo, još jedan pobjednik" (PDF, 221 KB)
Ovaj izvještaj o zEnterprise EC12 iz poduzeca IT analiticara Ptak, Noel & ostali, procjenjuje da IBM-ov posljednji System z model jasno demonstrira da su glavna racunala još živa.

The Clipper Group: IBM zEnterprise EC12 — Veci, bolji, brži (PDF, 1 MB)
The Clipper Group gleda na to kako IBM zEC12 donosi nove sposobnosti za nova radna opterecenja i nastavlja evoluciju zEnterprise hibridnog racunalnog sistema.

IDC: "IBM zAware koristi predvidive analitike i tehnologiju velikih podataka za upravljanje sa z/OS radnim opterecenjima" (PDF, 124 KB)
Ovaj IDC izvještaj raspravlja o IBM zAware, kljucnom komponentom zEnterprise EC12 koja analizira interne sistemske poruke i identificira neobicna ponašanja sistema.

Pund-IT Research: "IBM-ov zEC12 kao temelj za pametno, poduzetnicko racunalstvo" (PDF, 283 KB)
Ovo Pund-IT istraživanje govori o zEC12 prednostima u performansama, skalabilnosti, sigurnosti, cloud i hibridnom racunalstvu koje cini idealnu platformu za poduzetnicko racunalstvo.

MacFarland Consulting: "Što IBM zEnterprise EC12 donosi poslovnim operacijama" (PDF, 594 KB)
Ovaj MacFarland Consulting izvještaj proucava kako nove zEC12 sposobnosti podržavaju poslovne operacije velikih tvrtki.

The Clipper Group: "zEnterprise hibridni model — Kamo ideš?" (PDF, 840 KB)
Ovaj Clipper Group clanak istražuje kako zEnterprise EC12 proširuje zEnterprise hibridne sposobnosti.