IBM Watson

Huikea näyttö POWER7 -sarjan mahdollisuuksista

Ihmistä nokkelampi kone

IBM:n Watson-tietokonejärjestelmä voitti helmikuussa 2011 kaksi kaikkien aikojen menestyneintä ihmiskilpailijaa Yhdysvaltojen suosituimmassa tv-tietokilpailussa Jeopardyssa. Watson on maailman ensimmäisen tietokonejärjestelmä, joka osaa vastata ihmisen esittämiin kysymyksiin ymmärtäen asiayhteyden lisäksi esimerkiksi piilomerkityksiä, ironiaa ja kompakysymyksiä.

Huimia sovelluksia liiketoimintaan

Watsonin saavutukset analytiikassa sekä sen kyky käsitellä jäsentämätöntä tietoa ja tulkita kielen merkityksiä avaavat lähes rajattomasti sovellusmahdollisuuksia. Tieteellinen tutkimus, terveydenhoito, rahoitus ja monet muut alat hyötyvät Watsonissa kehitetyistä uusista ongelmanratkaisumalleista.

Osoitus Power-palvelimien kyvyistä

Watson perustuu IBM Power 750 -palvelimeen eli sen teknologia on jokaisen asiakkaamme ulottuvilla. Sen kyky analysoida asiayhteyksiä, piilomerkityksiä ja muita pelin haasteita on vakuuttava näyttö POWER7 -suorittimien kyvyistä rinnakkaisessa prosessoinnissa.

Älykkyyttä optimoidulla ratkaisulla

Watson edustaa WOS (workload optimized system) ratkaisua parhaimmillaan. Palvelin, ohjelmisto ja palvelut on yhdistetty kokonaisuudeksi, jossa sekä käyttöjärjestelmät että ohjelmisto on optimoitu toimimaan keskenään.

Contact IBM

Vesa Mussalo