Gå till huvudinnehåll

IBM lanserar branschens mest omfattande mobila lösnings- och tjänsteportfölj


Stockholm - 21 feb 2013:

- IBM MobileFirst ger kraft till verksamheter att dra nytta av den mobila revolutionen

De senaste åren har mobilen främst varit en telefon och ett verktyg för förströelse, med fokus på spel, musik och social interaktion. Nu kommer dock en ny våg inom mobilitet som är kopplad till mobilen som arbetsredskap där mobila lösningar kommer att kunna ge konkret affärsnytta. Detta skifte ställer dock helt andra och nya krav på säkerhet, integration, hantering av enheter och applikationer samt analys av data.

IBM har under de senaste åren gjort en omfattande satsning på mobilområdet genom att samla kompetens, förvärva företag och att uppnå en rad forsknings- och utvecklingsgenombrott inom mobilområdet. Nu tar IBM nästa steg och lanserar IBM MobileFirst, branschens mest omfattande mobila portfölj med en kombination av nya lösningar inom mobilsäkerhet, analys, applikationsutveckling, molnbaserade tjänster samt omfattande expertis inom mobilområdet och mobil strategi.

- För att på ett framgångsrikt sätt kunna utnyttja den mobila utvecklingen för att driva tillväxt måste kunder ha en integrerad strategi för mobil, moln, big data, social business och säkerhet, något som många företag har stora utmaningar med idag, säger Jonas Pergament, ansvarig för mobilområdet på IBMs svenska konsultverksamhet, GBS. Vårt initiativ MobileFirst kommer att ge våra kunder ett starkt stöd från att utforma mobila strategier till att skapa en säker och effektiv hantering av mobila enheter och applikationer.

IBM MobileFirst kommer också att kunna hjälpa företag att strömlinjeforma allting från hanteringen av anställdas mobiler till skapandet av kommersiella mobilapplikationer, som kan möjliggöra realiseringen av nya affärsmodeller.

- De senaste åren har mobilitet handlat mycket om spel och förströelse, om Angry Birds och olika Play-tjänster, säger Henrik Sjöstrand, IT-arkitekt och expert på mobila lösningar inom IBM Software Group i Sverige. I den kommande vågen av Enterprise Mobility handlar det istället om affärsnyttan av mobila lösningar. Efter att själv ha jobbat med några av IBMs mobila produkter och lösningar under de senaste åren ser jag att lanseringen av IBM MobileFirst, med sin paketering av produkter, lösningar och tjänster samt stöd för vårt ekosystem av partners, kan hjälpa våra kunder att dra största möjliga affärsnytta av den mobila revolutionen.

IBM MobileFirst innehåller bland annat:

Lösningar:
- IBM MobileFirst Platform – Nya uppdateringar och fler funktioner hos IBM Worklight
- IBM MobileFirst Security – En utökning av kontextbaserade säkerhetslösningar för att ge nya möjligheter till sårbarhetsscanning
- IBM MobileFirst Management – Nya uppdateringar av IBM Endpoint Manager med bland annat förbättrad support för BYOD (Bring Your Own Device)
- IBM MobileFirst Analytics – En utökning av Tealeaf CX Mobile-lösningen för att ge företag mer visuell insikt i mobila beteende, vilket kan ge företag insyn i var förbättringar krävs för att ge bättre och enhetlig kundupplevelse över mobila enheter.

Tjänster:
- IBM MobileFirst Strategy and Design Services – Kunder kan utnyttja IBMs expertis för att ta fram en mobil strategi för anställda och kunder samt designkunskaper från IBM Interactive för att bygga tilltalande mobila lösningar
- IBM MobileFirst Development and Integration Services – IBM erbjuder tjänster som hjälper organisationer rulla ut en mobil infrastruktur och hantera mobila applikationsportföljer och BYOD-miljöer.

Följ IBM MobileFirst på:

Twitter: @ibmmobile, #ibmmobile
Facebook: http://www.facebook.com/ibmmobile
LinkedIn: http://www.linkedin.com/groups/IBM-Mobile-4579117/about
Bloggen: http://asmarterplanet.com/mobile-enterprise/

IBM lanserar också idag:

Ny säkerhetsprogramvara som hjälper organisationer proaktivt öka säkerheten för företagsappar http://www-03.ibm.com/press/us/en/pressrelease/40403.wss

AT & T använder IBM MobileFirst för sin utveckling http://www-03.ibm.com/press/us/en/pressrelease/40410.wss

Den holländska staden Eindhoven arbetar med IBM och NXP för att förbättra trafikflödet med hjälp av IBM MobileFirst: http://www-03.ibm.com/press/us/en/pressrelease/40212.wss

Relaterade XML-flöden
Ämnen XML-flöden
Telecommunications
No description at this time.