Genvej til hovedindhold

KidSmart-computere doneres til landets børnebiblioteker


Kgs. Lyngby - 20 jun 2013: Små børns it-kompetencer er på dagsorden i et originalt samarbejde mellem IBM, Kulturstyrelsen og landets børnebiblioteker. IBM har i samarbejde med Kulturstyrelsen doneret 100 KidSmart-computere til børnebiblioteker rundt om i landet.

For at markere dette afholdes officiel landsdækkende åbning på Hillerød Hovedbibliotek fredag d. 28. juni 2013 kl. 10.30 med taler fra bl.a. Borgmester Kirsten Jensen, Kulturstyrelsen og IBM.

KidSmart er et samarbejde mellem Kulturstyrelsen og IBM, der giver børnebibliotekerne mulighed for at få doneret og installeret børnevenlige og farvestrålende computere. Computerne er udviklet specielt til de 3-6-årige. De rummer en række programmer og spil, der styrker børnenes sprog, talforståelse og begrebsdannelse.

Det er blandt andet projektets ambition at forbedre adgangen til og deling af viden om it-programmer, der kan bidrage til børns indlæring. Formålet med IBM’s donation at bidrage til socialt samvær og social integration, og undersøgelser har vist, at KidSmart-computerne netop medvirker integration og social udvikling. Det er både afgørende for et aktivt medborgerskab og en uundgåelig del af en medialiseret børnekultur.

KidSmart-computere til daginstitutioner
Ydermere har IBM indgået et samarbejde med otte af landets kommuner, herunder Hillerød Kommune. Bibliotekerne er tovholdere på projektet, og intentionen er bl.a. at styrke samarbejdet mellem biblioteker og daginstitutioner for at sætte yderligere fokus på vigtigheden samt understøtte børns tidlige it-kendskab.

Kig forbi børnebiblioteket og prøv de nye KidSmart-computere
Interesserede børn og forældre er altid velkomne til at kigge forbi og prøve kræfter med digital læring på førskole-niveau. Computerne er ikke koblet til internettet, så børnene færdes i et trygt og kvalitetssikret læringsmiljø.

I Hillerød er de to KidSmart-computere opstillet på henholdsvis Hovedbiblioteket og på biblioteket i Skævinge. For at finde din nærmeste Kidsmart-computer kontakt Lisbet Vestergaard i Kulturstyrelsen på lve@kulturstyrelsen.dk.

Relaterede XML-feeds
Emner XML-feeds
Corporate
IBM i Danmark
Education
Government