Veelgestelde vragen

 

 

 

Hoe kan financiering mijn eindresultaat verbeteren?

Met financiering haalt u méér uit uw IT-budget. Lagere maandelijkse lasten vertalen zich in lagere kosten en een grotere koopkracht. Financiering kan leiden tot een betere liquiditeit, zodat u meer besteedbare middelen overhoudt. Bovendien kan financiering ervoor zorgen dat uw bestaande krediet in stand blijft en dat u in aanmerking komt voor andere financiering.

 

Worden er door IBM Global Financing ook niet-IBM-producten gefinancierd?

IBM Global Financing is 's werelds grootste captive IT-financier en als zodanig kan IGF klanten (mits kredietwaardig) helpen hun bedrijf te transformeren met betaalbare opties voor de aankoop van de nieuwste technologie en oplossingen van IBM, bijvoorbeeld op het gebied van cloud, analytics, mobile en social. Onze flexibele betalingsopties kunnen leiden tot een snellere uitrol van transformationele projecten met financiering van totaaloplossingen waarin zowel IBM- als niet-IBM-producten en -services een rol spelen.

 

Worden er door IBM Global Financing ook IT-services gefinancierd?

Er is niet alleen financiering beschikbaar voor uw IT-hardware en software, maar ook voor services die verband houden met uw multi-vendor IT-oplossingen. De flexibele financieringsopties sluiten aan bij organisaties van elke omvang. U weet dus zeker dat u een totaaloplossing krijgt die perfect past bij uw unieke vereisten.

 

Kan ik via IBM Global Financing ook financiering krijgen voor aankopen die niet IT-gerelateerd zijn?

We bieden momenteel uitsluitend financiering en lease aan voor IT-oplossingen waarin content van IBM is verwerkt. Houd er rekening mee dat er gewoonlijk ook niet-IBM-hardware, -software en -services kunnen worden opgenomen in het financieringscontract voor de volledige oplossing, mits er is voldaan aan de minimumvereisten voor content van IBM.

 

Zijn jullie oplossingen voor commercial financing beschikbaar voor elke zakelijke klant?

Onze oplossingen voor commercial financing zijn beschikbaar voor kredietwaardige IBM Business Partners en andere IBM Channel-partners zoals groothandelaren, systems integrators, ISV's (independent software vendors) en wederverkopers. Op die manier kunnen zij hun assets maximaal benutten. Ze kunnen met behoud van kapitaal hun doelstellingen inzake groei en winstgevendheid realiseren. Met behulp van onze online tools kunnen ze hun kredietlijnen monitoren, de betalingsdata bijhouden, facturen ophalen, goedkeuringen aanvragen en uitstaande vorderingen voorspellen.

 

Ik heb op korte termijn hardware nodig. Is lease dan een mogelijkheid?

Ja. IBM Global Financing biedt bepaalde apparatuur aan op basis van kortlopende lease. Dit geldt zowel voor commerciële klanten als voor klanten bij overheidsinstanties. Er zijn veel situaties waarin leasen verstandig is, zoals in tijden van piekbelasting, bij speciale testsituaties, voor het uitproberen van IBM-apparatuur alvorens te beslissen over grotere investeringen, voor het ontwikkelen van software, of voor pilotprojecten.

 

Ik heb mijn aankoop van hardware gefinancierd. Nu die hardware geïnstalleerd is, is mijn hardware verouderd en onbruikbaar. Kan IBM Global Financing iets voor me doen?

De wederverkoop van gebruikte hardware op de tweedehands markt en de recycling of gecontroleerde vernietiging van hardware zijn slechts enkele van de disposition services die worden aangeboden via onze Global Asset Recovery Services. Alle apparatuur die niet hergebruikt of gerecycled kan worden, wordt op een milieuvriendelijk manier verwerkt. U ontvangt een certificaat van destructie; daarmee bent u gevrijwaard van mogelijke toekomstige milieuvorderingen.

 

Wie komen er in aanmerking voor de financiering van IT-oplossingen via IBM Global Financing?

Producten van IBM Global Financing worden in Nederland via IBM Nederland Financieringen BV en wereldwijd via andere dochterondernemingen en divisies van IBM aangeboden aan daarvoor in aanmerking komende zakelijke klanten en klanten binnen de overheid. De tarieven zijn gebaseerd op de kredietbeoordeling van de klant, de financieringsvoorwaarden, het type aanbieding en het type apparatuur en de opties. De tarieven verschillen per land.

Neem contact met ons op over klantenfinanciering